Om bloggen

Välkommen till S.F.C.D.S!
Denna bloggen fokuserar främst på fyra huvudgenrer eller teman inom film: Science-Fiction, Cyberpunk, Dystopier och Skräck.
Läs gärna igenom recensionerna och kommentera!

lördag, maj 03, 2008

Frontier(s) (2007)

Regi: Xavier Gens
Genrer: Skräck / Thriller / Kannibalism
Cast: Karina Testa, Aurélien Wijk, Patrick Ligardes, David Saracino,
Maud Forget, Samuel Le Bihan, Chems Dahmani mfl
IMDB

Trailer



Handling:


I ett våldsamt Paris med stora upplopp efter ett politiskt val flyr ett gäng unga tjuvar undan polisen efter en stöt. En av dem blir skjuten och måste köras till sjukhus, de tre andra killarna och en tjej lämnar huvudstaden i två bilar och kör ut på den franska landsbygden mot Holland som är målet. Den första bilen med två av killarna kommer till ett värdshus, där övernattning är gratis och en skön stund med tjejerna på värdshuset ingår. Snart visar det sig dock att värdshuset sköts av en nynazistisk familj med väldigt speciella matvanor...


Bedömning:

Frontiers är en fransk skräckfilm, med dragning åt den gamla slashergenren. I början av filmen känns upplägget som en gangsterfilm, komplett med fransk hiphopmusik, brinnande bilvrak och våldsam polis i en av Paris förorter. Så fort handlingen flyttats ut till landsbygden börjar den dock bli obehaglig på ett annat sätt, men inte på något sätt nytänkande. Grundstoryn i filmen har starka kopplingar till Texas Chainsaw Massacre, den är nästan plankad rakt av. Att filmen är fransk gör dock att den känns lite fräschare än alla massproducerade remakes Hollywood spottar ut sig på löpande band.

Bildmässigt finns det inget att gnälla på, filmen har en del snygga klipp, starka färger och mycket visuellt äckel. Blod och trubbigt våld sparas det verkligen inte på!


Ljudbilden innehåller de vanliga slafseffekterna, och musik som inte är så framträdande men förstärker dramatiken. Inget man stör sig på.

Skådespelarna är alla för mig helt okända, men de gör sitt jobb. Den som dock utmärker sig mest är Karina Testa som spelar Yasmin som verkligen lyckas förmedla sorg och desperation till åskådarna.

Omdöme:

Frontiers är något så ovanligt som en fransk skräckfilm, även om den inte innehåller något man inte sett tidigare. Om man gillade Texas Chainsaw Massacre & Hostel kommer man antagligen gilla den här oxå, även om den inte innehåller några större överraskningar. Allt är dock genomfört felfritt och ger en hyfsad stund brutalt våld och spänning. 7/10

0 kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online