Om bloggen

Välkommen till S.F.C.D.S!
Denna bloggen fokuserar främst på fyra huvudgenrer eller teman inom film: Science-Fiction, Cyberpunk, Dystopier och Skräck.
Läs gärna igenom recensionerna och kommentera!

lördag, juli 12, 2008

Mutant Chronicles (2008)

Regi: Simon Hunter
Genrer/Teman: Action / Sci-Fi / Retrofuturism
Cast: Thomas Jane, Ron Perlman, John Malkovich, Anna Walton, Devon Aoki mfl
IMDB

Trailer


Handling:

En mystisk maskin från rymden landar på jorden, och dess enda syfte är att förvandla människor till mutanter och sprida död omkring sig. Efter mycket krigande lyckas människorna dock begrava den långt under marken och försegla hålet, och kännedomen om den försvinner, utom i en liten religiös sekt som kallas The Brotherhood.


År 2707...världen styrs av fyra stora företag, och nationalstater existerar inte längre. Dessa företag krigar konstant mot varandra om jordens numera väldigt begränsade resurser, och under ett sådant här slag skjuts föreseglingen till maskinens gömma sönder, och helvetet bryter snabbt ut. Mutanterna sprider sig snabbt över världen, och de multipliceras snabbt då de drar sina offer ned under jorden till maskinen som förvandlar dem till ännu fler blodtörstiga mutanter.

Medan mänskligheten förbereder sig på att lämna planeten och fly till sina rymdkolonier, vill Brother Samuel från The Brotherhood göra ett försök att förstöra maskinen en gång för alla. Han samlar ihop en liten styrka med framstående soldater från de olika tidigare krigande storföretagen, och ger sig ut på en resa för att ta sig ner under jorden, förstöra maskinen och rädda mänskligheten...


Bedömning:

Mutant Chronicles bygger på rollspelet med samma namn, som även har fått serietidningar, brädspel och annat på samma tema.

Världen i Mutant Chronicles är retrofuturistisk, det mesta ser ut som 1940-talets Europa förflyttats till framtiden, men med mer avancerade vapen, ångdrivna flygfarkoster med mera. Det är en ganska häftig blandning av olika stilar, och ger ett annorlunda intryck. Det mesta är gjort med CGI, och mestadels är det väldigt snyggt, men ibland kan effekterna se lite billiga ut.
Blod och köttiga effekter är det ganska gott om, och även här är det mestadels datoranimationer.

Det är relativt stora skådespelare i rollerna, men tyvärr får de inte tillfälle att spela ut sina karaktärer speciellt mycket. Egentligen är det bara Brother Samuel (Perlman) och Mitch Hunter (Jane) som har något djup, resten känns mest som utfyllnad i filmen.

Handlingen börjar bra, men senare i filmen då gänget med soldater har gett sig ner i underjorden tappar filmen i tempo och blir ganska långtråkig och ointressant. Den största behållningen med Mutant Chronicles är helt klart de snygga miljöerna, men underjorden är mest mörk och inte speciellt spännande.

Ljudet är välgjort med stämningsfull musik och maffiga effekter, så där finns det ingenting att klaga på.


Omdöme:

The Mutant Chronicles är en snygg film som sticker ut pga sin annorlunda stil och ovanliga tema, men som tyvärr har för platta karaktärer, ointressanta dialoger och för lite variation framåt slutet. 6/10

0 kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online