Om bloggen

Välkommen till S.F.C.D.S!
Denna bloggen fokuserar främst på fyra huvudgenrer eller teman inom film: Science-Fiction, Cyberpunk, Dystopier och Skräck.
Läs gärna igenom recensionerna och kommentera!

söndag, juli 06, 2008

The Machine Girl (2008)

Regi: Noboru Iguchi
Genrer/Teman: Action/ Splatter / Komedi / Drama / Thriller
IMDB

Trailer:


Handling:

En ung japansk skolflicka vid namn Ami, lever ett vanligt tonårsliv ensam med sin yngre bror, efter att bägge föräldrarna omkommit. Allt är bra, om det inte vore för den lokala ninjafamiljen som nyligen blivit värvade till Yakuzan, den japanska maffian. Familjens unge son trakasserar Amis bror med sitt gäng, och det slutar med att brodern och hans vän kastas ut ur ett hus efter ett slagsmål med gänget. Förkrossad över broderns död tar Ami reda på vem som var ansvarig för broderns död, och svär att hämnas honom till varje pris..


Bedömning:

Trots att denna film egentligen inte passar in i denna bloggens temainriktning, tycker jag den är värd att nämnas pga sitt speciella innehåll. The Machine Girl (Kataude Mashin Gâru) är något så ovanligt som en japansk grind house-inspirerad actionfilm, helt i stil med Tarantinos Kill Bill och Planet Terror. Färgerna i filmen är lite bleka, som om att visa en gammal berättelse från förr, och kameravinklarna extrema för att ge ett häftigt intryck av actionscenerna eller för att förmedla starka känslor, något som japaner brukar vara bra på. Filmen har en b-känsla över sig, dels pga de dåliga men roliga effekterna, och dessutom finns det en hel del småfel (som att Machine Girl kan vara helt nedblodad i en scen, för att ha helt vita kläder i nästa), men det kan även vara medvetet från filmskaparna.


Specialeffekterna (som det finns det gott om) består till största del av avhuggna kroppsdelar, löjligt stora mängder blod som sprutar som fontäner ur kroppar samt en del riktigt fula datoranimationer. Det sköna med filmen är att trots att den har vissa känsloladdade scener, så tar The Machine Girl inte sig på allvar, då hade den varit urdålig. Istället vill man här berätta en riktigt galen och överdriven historia om hämnd, som innehåller lika mycket galen och överdriven action och litervis med blod. Här får vi se allt från huvudpersonens stora maskingevär som ersättning för en avhuggen hand, ninjor, sörjande och hämndlystna föräldrar, en borr-bh och sushi!

Omdöme:

För den som gillade Tarantinos grind housefilmer och Kill Bill, så är The Machine Girl en given film. Jag tyckte den kunde kännas lite seg och långtråkig under vissa scener, men vara ganska rolig under de sjuka slagsmålsscenerna. Om man roas av splatter och snygga japanska tjejer som sparkar röv så kommer man dock inte bli besviken av The Machine Girl! 7/10

0 kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online